Podvodné systémy ve Vietnamu fungovat nebudou

25.Říjen 2012

Komentáře: 1

Od té doby, co jsem začal psát tenhle blog, mi začali chodit maily s nabídkami spolupráce. Ty jsem většinou odmítl, protože tam vždycky něco "smrdělo". 

Maily jsou velmi podobné, chtějí někoho suprovýho a samozřejmě jste tím právě vy.

Viz příklad:

Ahoj, 

našla jsem Tvůj kontakt na webu a protože hledám ke spolupraci v mezinarodnim podnikání Vietnamce, kteří už žiji delší dobu v ČR a mluvi česky, rozhodla jsem se Ti napsat a poprosit o doporučení na někoho schopného ve Tvém okolí. Někoho, kdo je ochoten se učit a chce v budoucnu vytvořit nezávislý příjem pro sebe a svou rodinu.

Děkuji za Tvou odpověd, s pozdravem, Larysa Rubets.

Velmi hezky napsané, dokonce skoro bez chyb. V dalších dopisech chyby typu i-y a jelikož jsem se "chytil", tak už píše bez znamének.
Zeptal jsem se na podrobnosti, ale napsala mi, že je to moc dlouhé a lepší bude, když mi to řekne face to face. A tady to už začalo fakt smrdět. 

Poslední email:

Super,v čvrtek Vás zrovna mužu pozvat na prednašku kde se budou probirat zaklady toho byznysu.Jak jsem psala jeto na mezinarodni urovni,tak myslim že v čvrtek bude na prednašce i podnikatel z USA.Vstup zdarma,je dobri mit z sebou tušku a blok na poznamky.Začatek v 19.30h,kde Vas mužu vyzvednout abysme tam dorazily spolu?

Ne, děkuji, přednášky nemám rád.

A další:
Dobrý den pane  Hai Anh,

při surfování po internetu jsem náhodou objevil Váš Blog a řekl jsem si, že Vám napíšu. Jsem podnikatel z Plzně,a občas se pohybuji mezi vietnamci, mám s nimi dobré zkušenosti, a dobře se mi s nimi pracuje. Můj společník v obchodě dokonce i byl měsíc ve Vietnamu u jednoho našeho známého. Jenou z věcí se kterými obchoduji se týká komunikací mezi lidmi. Chtěl bych Vás tímto požádat o pomoc. 
 Hledáme do našeho kolektivu několik lidí Vietnamské národnosti,  pro spojení obchodu mezi námi a Vietnamem. Chtěl bych Vás tímto požádat o doporučení na někoho spolehlivého,
šikovného a pracovitého. Pokud byste nám mohl někoho takového doporučit,
komu by toto přišlo jako zajímavá možnost, byl bych Vám moc vděčný.
Pokud by to zajímalo přímo Vás, bude nám potěšením.

 Rádi případnému zájemci řekneme více. Stačí nám napsat dobu kdy bude
ideálně k zastižení a telefonní číslo, nebo Skype na kterém jej můžeme kontaktovat. 

Mnohokrát děkuji za pomoc a přeji krásný den Petr Hellinger

Tak tady to vypadalo slušněji. Po pár emailech jsem pořád nevěděl, o co jde. Chtěl se se mnou sejít a shodou okolností jsem si ten den šel pro novou kreditní kartu a řekl si, že to zkusím. Sraz byl v hotelu Corinthia Towers, dole v baru. Pěkné prostředí, kde chodí bossové v oblecích. Čekal na mě mladý muž mého věku u stolu sám, na stole netbook (wow, sice starší model, ale zapůsobil). Představil se jako Petr. Řekl, že kolega má jednání, tak musíme chvilku počkat. Mezitím psal smsky. Všiml jsem si, že od té doby, co tu sedíme se tu procházelo větší množství lidí - Vietnamců. Divné. Řekl mi, že ten businessman je Vietnamec z USA a nyní hledá společníka. Víc mi toho neřekl.

Tááák, a konečně nás prý přijme. Vietnamec středního věku. Pozdravil jsem ho vietnamsky, on zdrmolenou vietnamštinou. Vedle něho Čech, překladatel. Tiše se ho zeptal: "is he in program". Wtf? Jaký program? No dobře, počkám, co se bude dít. Přišli ještě další 2 starší páni a 1 Vietnamec.  "Is this the last group?" Eh?? jaká skupina??. Otevřel netbooka a spustil prezentaci. Chtěl, abych si sedl vedle něho, abych lépe viděl. Tak jsem si tam sedl. Petr zůstal vzadu a nemohl nic vidět. A ani mu to nevadilo. Po pár větách, kde businessman představil svůj produkt v podobě softwaru jsem si řekl, a je to v prdeli....

Po půl hodině se mi naskytla příležitost, jak uniknout (seděl sem uprostřed). Vzal jsem si bundu a s "děkuji" odešel. Před odchodem jsem ještě uslyšel "He doesn´t see it".

Ve Vietnamu takové systémy už byly, moc dobře se nechytly. Můj strejda tohle dělal 5 let, propagoval sem a tam, letěl také do zahraničí a nakonec odešel s prázdnýma rukama. Proč nemá cenu takový systém zkoušet ve Vietnamu? Ať se snažíte jak chcete, ve Vietnamu chtějí lidi peníze dostat na ruku. Sice je svými pohádkami dostanete do stavu tranzu, ale po pár dnech, měsících se probudí.

Tak jak takový program (letadlo, pyramida) poznat?

- potřeba osobního setkání
- přednášky, skupinové chaty
- peníze za prodej zboží, získání klientů nebo dalších lidí do systému
- pohádky, jak rychle zbohatnout
- v každé větě alespoň jedna částka
- originální, fungující, výdělečný systém
- zábavné vystoupení

Prosím, podobné nabídky mi neposílejte. V 16ti letech na mě nezapůsobily, po 10 letech už určitě ne.

Komentáře


  • katy

    17.07.2013

    ahoj, taky jsem se při shánění práce setkala s takovými nabídkami.
    Např. inzerát na administrativního pracovníka a v konečné fázi jsem se dozvěděla, že je to finanční poradce ( s tím je spojené hledání vietnamského poradce, který jim rozšíří klientelu... no comment)

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Cờ vô phong

Vlajka bez větru

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (6157x)
Hlasy
Ne32% (5673x)
Hlasy
Nevím33% (5926x)
Hlasy