Vietnamci v televizích aneb diskriminace nebo rasismus

17.Srpen 2011

Komentáře: 4

Nedávno po dlouhé době jsem si pustil televizi a podíval se na televizní noviny. Kromě obvyklých zpráv jako kdo koho zavraždil, co kdo komu ukradl, se objevila zpráva o Vietnamcích. Tentokrát natočili nějakou tržnici blízko hranice s Německem. Vím, že sem tam někdo udělá nějakou blbost, pěstuje trávu či se s někým popere, v nejhorším případě s celníkem či policistou, ale nejvíce mě štve to, že jak Nova, tak i Prima vysílají pouze ty nejhorší scény, které mají. Záběry, kde nejsou vidět špatné vlastnosti Vietnamců samozřejmě vystřihnou. Pak se není čemu divit, když drtivá většina české společnosti má špatné zkušenosti s Vietnamci. „V televizích jsem viděl Vietnamce, jak chladnokrevně mlátí policistu“, „Viděl jsi dnešní noviny? Ti Vietnamci si zase otevřeli nové krámky a dokonce konkurují Lidlu“, typické úvodní řeči, se kterými se můžete v práci setkat…

Na Nově natočili záběr, jak celní správa vtrhla do tržnice na Libuši. Většina prodejců měla doklady, ale oni samozřejmě musejí natočit ty, které doklady nemají a nebo zrovna prchají před policisty. Vietnamec při jídle mlaská, plivne na ulici nebo se za stromy „uleví“ a už je z toho horká novinka. Že televize Nova podává informace jako magazín Blesk, to ví asi každý. Ale vysílat pouze špatné vlastnosti se mi zdá jako diskriminace či skrytý projev rasismu.

Závěrem chci říci, neházejte všechny do jednoho pytle.


Komentáře


  • calmen

    6.08.2012

    Je to jasná diksriminace . Medializaci a pausalizaci si většina cechu myslí o vietnamcich jen to nejhorší. Jak se říká média vychovávají národ. V tomto případě jsou češi teda většina cechu zasrany rasisti a arogantní hovada. Platíme tu soc dávky atd !!!!! ale nemáme nárok na nic např žádný příspěvky na nezaměstnanost na děti atd jak cikáni. Kteří nepracují a berou jen dávky, aspoň většina. Občanství tu nemá šanci skoro získat nikdo ani ten kdo se tady narodil a žije tu celý život.

    Kdyz se kouknete třeba na Francii Německo nebo Britanii většina přistěhovalců je z muslimských zemí. Taky tam plati soc davky ale maji stejny narok napr na penize na dite soc davky atd mají prostě stejná práva jako občané těch zemí. Jejich děti snadno získají občanství pokud se v té zemí narodily. Ne jak v čr takový sracky. I když z 80% zatčených kriminálníků tvoří v těch zemí muslimové. Tak na opačné strane jich spousta dělá lékaře učitelé v politice a různých oborech. V těch zemí se podporuje multikultira ne jak tady v čr...
    Ze zkušenosti a průzkumu který udělal Výzkum identity národnostních a etnických skupin žijících na území České republiky se ani za 100 let nic pro cizince v čr nezlepší.

    Odpovědět
  • vietnamka

    9.06.2012

    Jezis, kdyz nemas rad Vietnamce tak fakt nvm a nechapu co na tyhle webovce delas!!??! Ja nikdy nerekla o Cesich, ze je nemam rada, nikdy nikdo koho znam vietnamskeho puvodu nerekl, ze Cechy nema rad. Ja vim, je to otravne, kdyz uvidite Vietnamce, jak se chova vesnicky, i me je to neprijemne. Ale prosim, nepiste sem takove veci. Zranuje me to, nas vsechny. Ja vim, ze kazdy ma pravo na svuj osobni nazor, ale tohle prosim ne. Dekuju :)

    Odpovědět
  • zuzka

    24.08.2011

    no jo, za tohle se stydím. Češi by se měli v tomhle směru zlepšit

    Odpovědět
  • paja

    19.08.2011

    vietnamce nemam rad, ale je to pravda, televize opravdu vysilaji pouze to horsi

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Khôn không đến trẻ, khỏe không đến già

Vědomost k mladým nepřijde, zdraví se staří nedočkají

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano34% (6490x)
Hlasy
Ne32% (6031x)
Hlasy
Nevím33% (6253x)
Hlasy