Neznalost zákona nikoho neomlouvá

19.Leden 2012

Komentáře: 1

V listopadu jsem obdržel dopis od exekutora, kde mi bylo oznámeno, že zdravotní pojišťovně dlužím skoro 50 tisíc. Docela šok, když jsem otevřel obálku a uviděl takovou nehoráznou sumu a ani nevím za co. Jako první věc jsem zkontroloval odesílatele, tedy exekutorský úřad v Kladně. Bohužel, firma vypadá OK, tak jsem musel zavolat pojišťovně. Tam mi sdělili, že jim dlužím za předchozí roky. Paní mi řekla, že od nástupu na vysokou školu jsem neobdrželi žádné potvrzení o studiu, proto mi dali standardní sazbu 1080 Kč za měsíc plus nějaké ty penále. Domluvili jsme se, že ji přinesu potvrzení o studiu a ona mi dluh smaže.

Všechno šlo hladce, smazala mi dluh, ale jeden rok jsem nestudoval, tak mi nechala dluh ve výši 13 tisíc a 5 tisíc penále. Penále nelze prominout, protože už to zašlo moc daleko, tedy přes soud, o kterém nevím. Samozřejmě, že mi vykládala, že mi pojišťovna posílala tehdy a tehdy upozornění... Nedá se nic dělat, budu tedy muset platit i ty penále a možná i exekutorům. Kontaktoval jsem tedy exekutory, že mi byla snížen dluh. Souhlasili a poslali mi číslo účtu. V nejbližších dnech jdu tedy na poštu a platím složenkou.

Po měsíci píšu exekutorskému úřadu, zda-li obdrželi moji platbu. Odpověď mě zmátl víc ještě předtím, ještě nedostali. Zkontroluji tedy složenky, vše správně. Poslal jsem jim tedy nascanovaný ústřížek složenky. Po týdnu mi zavolala paní z úřadu a omlouvala se za svou kolegyni, napsala mi špatné číslo účtu! Naštěstí číslo účtu neexistuje, takže peníze se vrátily na poštu. A samozřejmě, že nic takového od pošty jsem nedostal, musel jsem tedy přijít na poštu a požádat o vrácení, které by mi asi nevrátily, kdybych tam nepřišel (paní mi sdělila, že se peníze vrátily už před 3 týdny a už mi poslaly výzvu). Po reklamaci a 14 dnech konečně posílám znovu exekutorům. Tentokrát už snad správně. Jenom doufám, že za zpoždění mi pojišťovna nenaúčtuje další penále.

Komentáře


  • Wary

    17.09.2013

    Vítejte v česku :DD tady to snad lépe ani nejde :D

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Công cha như núi Thái Sơn, nghĩa mẹ như nước trong lòng chẩy ra, một lòng thờ mẹ kính cha, mới là chữ nghĩa mới là đạo con

Hodnota otce je jako hora Tai, láska matky je jako řeka, syn by měl své rodiče ctít

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano34% (6420x)
Hlasy
Ne32% (5959x)
Hlasy
Nevím33% (6198x)
Hlasy