Jak snížit ping u WIFI

26.Únor 2022

Komentáře: 0

Celkem často hraju hry online a mít dobrý ping je důležité. Ping, nebo-li odezva je čas, který vám odpovídá server. Laicky řečeno, když kliknete myší, PC tuto akci pošle přes internet serveru, ten to zpracuje a pak vám odešle zpátky výsledek. Výsledek je třeba to, že se vaše figurka ve hře posunula jinam. Ale to už asi víte, proto tu nejste.

Doposud jsem hrál hry na PC - bedna, monitor a klasický kabel. Všechno v pohodě, ping super. Až nedávno, kdykoli jsem hrál hry online, tak se mi sem tam úplně vypne internet. Nikoli lag, nikoli server problém, prostě mi spadl celý internet a po chvilce asi 3-5 sekund se to všechno vrátilo zpátky. Četl jsem toho  na netu hodně, windows update, antivirus, driver update, různé nastavení dns, firewall, nastavení routeru atd.. Nic nezabralo. Zůstaly 3 věci, které jsem nemohl zkontrolovat: router, kabel a lan adaptér. Router od dodavatele internetu asi nelze vyměnit. Kdybych jim zavolal, určitě by mi řekli, abych si zkontroloval to a to a nebo, že je chyba na mojí straně. Kabel jsou ve zdi, vyměnit je moc namáhavé. A Lan adaptér nelze prostě zkontrolovat jinak, než si koupit nový. Rozhodl jsem se proto si koupit WIFI adaptér, budu hrát hry přes wifi. Kdyby to nezabralo, tak aspoň můžu chytat wifi, ten ještě nemám.

 

Objednal jsem si wifi adaptér Intel AX210. Po pár dnech dorazil balík, uvnitř žádná krabice. Vypadá jako čínský šmejd a nebo čínský fake. Zapojil jsem do počítače, ale počítač mi to nebere. Musel jsem si proto stáhnout driver z internetu. Pak už běžel tak, jak má. POZOR, před tím než si koupíte wifi adaptér, zkontrolujte si, zda vás počítač wifi adaptér podporuje a zda ho máte kam zapojovat. Zadejte do googlu váš motherboard, objeví se seznam slotů, které tam jsou. Pak se podívejte na wifi adaptér, kterého chcete koupit, jaký slot používá. A také pozor na to, jestli ten adaptér bude na vašem procesoru fungovat. Třeba některé modely nefungují na AMD, některé zas jenom na INTELu. Intel AX210 třeba funguje u obou (mám AMD).

 

Otevřel jsem si hru. Hra se otevře a vidím dobrý ping - 50. Po pár sekundách se hra lagne a ping skáče na 250 a pak zase 50. Tak to ne, s tímhle se nedá hrát. Brouzdal jsem netu a našel jsem hodně řešení, ale až tyhle pomohly:

 

Pro české názvy si vyhledejte na googlu

1) Network connections - Pravým tlačítkem na připojení, které používáte Properties - Configure - Advanced

Global BG Scan Blocking: ALWAYS

MIMO power save mode: Without SMPS

Packets Merging: Disabled

Preferred Band: 2,4ghz (nebo jaké pásmo váš router vysílá, novější jsou 5 a 6)

 

2) Otevřte si REGEDIT (tlačítko WINDOWS + R a pak zadat "regedit")

Vyhledejte Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}

 

Před sebou uvidíte složky jako 0001, 0002...atd. Klikněte na ně a hledejte tam "AdapterModel"

Až najdete složku s "AdapterModel", klikněte pravým tlačítkem a dejte New/Add 4 DWORD s těmito parametry:

"ScanDisableOnLowTraffic"

"ScanDisableOnMediumTraffic"

"ScanDisableOnHighOrMulticast"

"ScanDisableOnLowLatencyOrQos"

 

U nich zadejte hexidecimální hodnotu 1. Pak zavřít a restartovat PC.

 

Tohle všechno mi snížilo "lag spike" o 90%, ale semtam se mi to pořád seklo a měl jsem občas packet Loss. Už jsem ztrácel naději a pomohlo až tohle:

 

3) All settings - Devices - Bluetooth and other devices - vypnout bluetooth

 

Teďka mám krásný ping, stejný jako s kabelem. Příjemnou zábavu :)


Komentáře


Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Đói cho sạch, rách cho thơm.

Hladový, ale čistý. Děravý, ale nepáchnoucí.

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5172x)
Hlasy
Ne32% (4706x)
Hlasy
Nevím33% (4939x)
Hlasy