Miss ČR, třetí místo patří Vietnamce

25.Březen 2013

Komentáře: 2

Monika Leová - Frekvence1​Monika Leová vietnamského původu získala třetí místo v soutěži krásy Miss ČR 2013. Narodila se v malém městečku Dvořisko u Chocně, otec je Vietnamec, matka Češka. Hodně brzo se rozvedli a matka nyní žije s přítelem, otec pořád sám. Této krásce je 22 let a nyní studuje třetím rokem na Vysoké škole ekonomické v Praze, fakulta informatiky a statistiky. Modelingu se věnuje od svých 15ti. Její hobby je party, tanec, běhání, snowboarding a cestování. Jenom jen tak pro zajímavost, v roce 2012 v soutěži Miss VŠE byla na druhém místě.

 

V soutěži byla pod číslem 4 a bude reprezentovat Českou republiku v Miss Earth. Ještě před finálemi, moderátor Libor Bouček na přehlídce zavtipkoval: "Jedna dívka tam vypadá jako Tomio Okamura (jako naše Monika)". Jiná má tetování, sice menší než jistý kandidát (Vladimír Franz) a další pochází z Vysočan (Miloš Zeman). 

 

Hned po sestřičce v ordinaci tu máme další Vietnamku, na kterou se můžeme před našimi českými sousedy být pyšní. Soutěž jsem do konce nesledoval, ale už od začátku jsem tipoval, že bude tak na druhém či třetím místě. Kdyby vyhrála, určitě by byly ve zprávách a bulvárech nadpisy jako, že Miss ČR vyhrála Vietnamka či podobné urážky. Můj otec měl toho názoru, že dosáhla na třetí místo částečně (hodně) díky smskám od Vietnamců.

 

A jelikož jsem kritik, tak je tu pár věcí, kterých jsem si všiml a nelíbí se mi. Hned v úvodu řekla něco o tom, že si ji nejde přehlídnout "...protože každý čtvrtý člověk na planetě je Číňan". V diskuzích jsem někde četl, že jednou na interview prozradila, že je původem z Číny. Že by se za Vietnam styděla? Jiní měli názor, že by mohla být ... hezčí a nevyhrát jenom díky hlasům od svých krajanů. Mně osobně se mi nelíbí její motto "Žij každý den, jako by byl tvůj poslední. Uč se, jako bys měl žít věčně." Mohla si vybrat lepší motto. Takhle s jejím hobbym party by někdo mohl usoudit negativní věci.

 

Každopádně jeji úspěch daleko převyšuje nad kritiky a já, stejně jako každý jiný Vietnamec ji děkujem.


Komentáře


  • unlu

    26.03.2013

    Tak to je pravda, ze moc znamych "pravych" Vietnamcu nemame, ale takto se VN aspon lehce zviditelni. Lepsi neco nez nic :)

    Odpovědět
  • sucatraps

    25.03.2013

    Neumí ani slovo VN. Neví nic o VN kultuře. Nikdy tam nebyla. Jediné co má společného s VN je otec, který je vietnamec...

    Články o slavných ¨VN¨ ve světě nebo jiných zemí ,který nevědí nic o VN neumí ani slovo VN a jediné co je spojuje je původ jejich jednoho z rodičů nebo prarodičů.

    Spousta takových nesmyslných článků je ve Vn novinách. Jako např. co si pamatuju Francouzský fotbalista, který reprezentuje Francii má dědu vietnamce-> VN můžem být na něj pyšný.

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Đói cho sạch, rách cho thơm.

Hladový, ale čistý. Děravý, ale nepáchnoucí.

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5185x)
Hlasy
Ne32% (4710x)
Hlasy
Nevím33% (4947x)
Hlasy