Rebel

31.Srpen 2011

Komentáře: 2

Rebel, Dòng máu anh hùng - první vietnamský akční film, který překvapil celý svět. S pouhými 3 milióny dolarů na produkci, film si získal ohlasy po celém světě. V hlavní roli Ngo Thanh Van a Johny Tri Nguyen, byl kaskadérem ve filmu Spiderman. Diváci (hlavně vietnamští) jsou mile překvapení kvalitními bojovými scénami, které doposud ve vietnamských filmech chyběly.

Film se odehrává v Saigonu 20. letech minulého století. Francouzi okupující Saigon vycvičili 2 skvělé agenty, kteří jim měli pomáhat při zničení rebelů. Cuong je ale vlastenec, ačkoli nejistý svými pocity se po setkání s rebelkou, do které se zamiluje, změní názory. V posledním záběru se dva agenti s rozdílnými ideály utkají. Osud Saigonu celého Vietnamu  závisí na tomto boji.

Film bych přirovnával k filmu Tygr a Drak. Sice tenhle nerežíroval známý režisér ani neměl rozpočet v řádech stovek miliónů dolarů, ale z mého hlediska byl stejně tak kvalitní. Bojové scény jsou vynikající, děj není zrovna moc originální, ale ani ne „kradený“. Jediným velkým mínusem na filmu je, že hlavní hrdina vietnamsky moc neuměl - skoro vůbec jsem mu nerozuměl. Divákům to bude ale fuk, protože k dispozici jsou titulky.

Pokud nejste na vietnamské filmy zvyklí, tenhle film rozhodně doporučuji. Kung fu filmy možná světu vládne Čína, ale po shlédnutí tohoto filmu možná změníte názor.









Komentáře


  • unlu

    30.01.2013

    Ahoj, titulky si muzes stahnout zde:
    http://www.titulky.com/The-Rebel-128849.htm

    Film na youtube uz neni nebo si ho nekde stahni

    Odpovědět
  • Hula

    28.01.2013

    To vypadá luxusně, existují aj české titulky?:D

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Cờ vô phong

Vlajka bez větru

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (6100x)
Hlasy
Ne32% (5608x)
Hlasy
Nevím33% (5865x)
Hlasy