Hoàng Thanh Trang, talentovaná šachistka

10.Listopad 2013

Komentáře: 0

Šachistka Hoàng Thanh Trang, mladá talentovaná vietnamka žijící v Maďarsku, jako první a zatím jediná žena na světě, která kdy vyhrála v mezinárodní turnaji v Ásii (2000) a pak i Evropě (2013).

uprostřed stojí Nguyễn Ngọc Trường Sơn, také hodně známý GrandMaster :)

 

Narodila se v Hanoji, otec Hoang Minh Chuong matematik a zároveň také šachový učitel. Nyní ředitelem společnosti Chesscom sídlící v Maďarsku, který trénuje důležité osobnosti v oblasti šachy.

 

Už od dětství s otcem hrávala, od 10ti pak v klubu a ve 14ti letech dosáhla mezinárodního titulu Chess Master. O dva roky později nejvyšší možný titul Grandmaster. Jako jediná Vietnamka v historii vyhrála mezinárodní soutěž v šachu pro mladistvé konané v Kozhikode v Indii (1998). A také jako jediná sportovkyně získala národní medaili za pracovní úspěchy.

 

V Maďarsku s rodinou žije od svých deseti let. Za pouhých 24 měsíců, vyhrála celostátní soutěž v šachu pro děti do 12ti let. Od roku 2006 se rozhodla hrát pro Maďarsko - pochopitelné, když tam žije a cestovat do Vietnamu a zpátky není sranda :)

 

Pokud šachy sami hrajete, tak určitě vás bude zajímat toto číslo: 2476. Což je hodnota ELO, mezinárodní bodovací systém. Nejvyšší měla 2501.

 

Titulů, pohárů a herních výsledků dosáhla nespočet, ale nejvýznamněším úspěchem byl letošní mezinárodní evropský turnaj, kde po výhrách nad předešlými výherkyněmi Lagno, Kosteniuk a Gunina skončila na prvním místě. Pro nás je to velká pocta, takhle Vietnam zviditelnit se podařilo málokomu. Děkujeme!


Komentáře


Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Tiên học lễ, hậu học văn

Zdvořilost nad vědomostí

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (6210x)
Hlasy
Ne32% (5724x)
Hlasy
Nevím33% (5973x)
Hlasy