Jak získat vízum do Vietnamu

2.Červenec 2013

Komentáře: 9

Potřebujete víza do Vietnamu? Celý proces není tak jednoduchý jako na první pohled. Jako Vietnamec jsem vízum nikdy nepotřeboval, ale ozvali se mi čtenáři, tak jsem se na to podíval.

 

 

Stručná (a také hodně důležité) informace.

 

  • Skoro všichni cizinci potřebují vízum
  • Jsou 4 druhy víz: tříměsíční, 30ti denní, jednovstupové a vícevstupové
  • Vícevstupové vydávají pouze na ambasádách
  • Víza se dají získat na vietnamských ambasádách nebo na internetu online
  • Pokud máte vízum prostřednictvím online, musíte cestovat letadlem
  • Bude vás to stát okolo 3000 Kč na českém ambasádě nebo zhruba $50 online
  • Online schváli do dvou dnů, na ambasádě cca týden

 

Vízum na ambasádě

Podle zdrojů jsou v Praze rovnou dvě vietnamské ambasády, jedna na Praze 5 (Plzeňská 214)a druhá v centru Prahy u Vltavy (Rašínovo nábřeží 72), kousek od Karlova náměstí. Veškeré dokumenty se většinou vyřizují na Rašinově nábřeží. Po vstupu na konci malinké chodby na levo je místnost plná vietnamců, tam u okýnka požádáte o formulář. Ještě jsem ho neviděl, ale není to tak těžký ho vyplnit :)

 

 

Snad vás nemusím upozornit na to, abyste měli platný pas. Doba platnosti pasu musí být delší než doba pobytu. Vemte si radši dvě fotky, asi 3000 k tomu, další průkaz totožnosti a možná i pojištění (ten jsem ještě neviděl, že by požadovali, ale kdo ví). Pokud je výdej víz stejné jako u pasu, tak vízum obdržíte v pátek na konci týdne. Proces urychlíte, když si připlatíte 1000 nebo 1500 kč. Dostanete ještě během téhož dne.

 

Vízum do Vietnamu online

Nedávno jsem viděl na jednom webu, kde nějaký Čech popisoval způsob, jak sám takto vízum získal. Je to prostřednictvím stránky www.vietnam-visa.com. Stránku jsem prozkoumal a vypadá důvěryhodně.

 

Proč žádat online? Rychlejší, nemusíte nikam chodit a hlavně levnější. Jedinou nevýhodou je, že nemáte jistotu, obdržíte ji až ve Vietnamu na letišti.

 

Na výše uvedeném webu vyplníte formulář, neměl by být obtížný. Zhruba do 48 hod vám přijde na email tzv. approval letter (schvalovací dopis), který vytisknete. Až přiletíte do Vietnamu, tento dopis jim ukážete. Na letišti je okénko: Visa on arrival. Kompletní ceník máte na jejich webu, čím víc lidí, tím levnější. Platit můžete kartou nebo paypalem.

 

Na letišti si připravte 2 pasové fotky, nějaké ty dolary. I Vietnamci platí po příchodu okolo 50 dolarů. Takže kromě vízy platíte ještě tzv. vstupné.

 

Všechna informace výše jsou z různých zdrojů, neprověřil jsem, ale dle ohlasů vypadá OK.


Komentáře


  • unlu

    27.09.2016

    Jarda:

    Díky Jardo za info!

    Odpovědět
  • Jarda

    25.09.2016

    unlu: Tot otazka, co je to jak dlouho clovek chce ... v Thajsku nedavaji vice nez 1 rok, ale lze to obejit, bud uplatek, nebo 2 pasy a uplne nejcisteji, 2 pasy a jeden poslat do CR a studentagency zaridi drahe vizum a posle zpet ... a clovek zacina znova ;-))

    Organy jsou tam uplatne, takze penize resi asi cokoliv ... kdyz tam clovek bydli u nekoho, neni asi problem, neni totiz kdo by jej zkontroloval ... mi jen kontrolovali vizum pri odletu ... podle me jej necet, jen se podival, ze jsem jej mel ...

    Odpovědět
  • Jarda

    25.09.2016

    Vizum uz se slevnilo na 25$ ... byl jsem tam minuly rok (2015) v Prosinci a uz stalo 25$.

    Klasika, zvaci dopis, v CR jsem si vyplnil formular, vzal 2 fotky ... kdyz neco nemate, VN jsou podnikavi, dodaji za 7$ i fotky primo na letisti ;-)

    Ceska se 1-2 hod ... spise 2 hod tak je treba to tak planovat na prestupy ... a pak nastava cekani, kdy reknou vase jmeno tak, ze se jen domyslite zda je vase ;-))

    Odpovědět
  • unlu

    16.05.2015

    Zdenda:


    diky za info. Lidi o tom vedi, ale boji se a pak si reknou, ze je to jenom par babek na vic...

    Odpovědět
  • Zdenda

    4.05.2015

    Ahoj,to visum on arrival funguje perfektne,sam jsem odzkousel tento duben :) objednal pres internet,zaplatil 8 dolaru a potom 40 dolaru na letisti v Saigonu :)kupovat vizum pres cestovku,nebo pres ambasadu vas vyjde o dost draz! a vse je oficialni! nic nelegalniho,jak radi tvrdi nektere cestovky!

    Odpovědět
  • unlu

    14.04.2015

    Karolína:
    :

    Tourviet znam, ale znami, co s nimi jeli nemeli kladne tak kladne hodnoceni - a dokonce se mi i zda, ze u nich pracujes a propagujes tu jejich sluzby :)

    Pokud jsem se mylil, tak to se omlouvam a rad bych se o cele ceste chtel dozvedet vic.

    Odpovědět
  • Karolína

    9.04.2015

    jsme byli teďka v únoru ve Vietnamu s přítelem a nechali jsme se poradit ohledně víza menší vietnamskou cestovkou na Libuši - Praha 4, TourViet se jmenuje. A za rozumné peníze nám zařídili vízum do Vietnamu a pak i slušné ubytování nám zarezervovali. Super! Doporučuju! web: http://www.tourviet.cz/cs/page/5-vizove-sluzby

    Odpovědět
  • unlu

    12.11.2014

    Ahoj, prodluzovat si Viza muzete ve Vietnamu. Takze tam muzete byt na jak dlouho chcete. Pokud si vezmete Vietnamku/Vietnamce, lze si zazadat o petilete Vizum.

    Odpovědět
  • Stepan Kotouc

    11.11.2014

    ahoj, jmenuji se stepan kotouc a premyslime se slecnou (z ruska), ze bychom bydleli v asii. ja jsem zatim bydlel pul roku v nepalu a nejaky cas v indii. prosim o info- jak je to s moznosti dlouhodobeho pobytu ve vietnamu ? zjistil jsem, ze vizum je maximalne na tri mesice. lze pote ihned obnovit nebo jsou to maximalne tri mesice v prubehu jednoho roku ? pripadne jestli nemas kontakt na nejakeho cecha, ktery ve vietnamu dlouhodobe zije a mohl by mi poradit.

    dekuji ti a preji hezky vecer

    MgA. BcA. Štěpán Kotouč

    +420777116640

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Mưu sự tại nhân, thành sự tại thiên

Člověk míní, Pán Bůh mění.

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5473x)
Hlasy
Ne32% (4990x)
Hlasy
Nevím33% (5225x)
Hlasy