Vietnamský kulturní den 8.9.2011

31.Srpen 2011

Komentáře: 2

Na Náměstí Míru se bude dne 8.9.2011 konat vietnamský den kultury. Program začne sice už v 10 hodin, ale oficiálně bude až ve 14 hod lvím tancem. K vidění budou historické dokumentační filmy a fotky o Vietnamu, které poskytlo ministerstvo informatiky Vietnamu. Proběhne zde ochutnávka tradičních vietnamských jídel jako jsou závitky, sladké rýžové koule a zelené čaje.

Na místě budou také prezentační stánky restaurací Little Hanoi a Dong Do (obě k dispozici v areálu Sapa). Návštěvníci si zde mohou ochutnat vietnamské speciality Pho Ga (kuřecí nudlová polévka), smažené rýže (aka rizoto) a krevety. Velmi zajímavé bude program umění  krasopisu – kaligrafie. Kromě ochutnávek jídel, budou k prodeji typické vietnamské potraviny a produkty.

V 11 hod se bude zpívat Quan Ho, kulturní dědictví uznávané UNESCem v roce 2009. Lví tanec ve 14 hod oficiálně odstartuje program. Projevovat se budou zástupci vietnamské ambasády, svaz Vietnamců v ČR, magistrát hl. m. Prahy a MČ Prahy 2.

K vidění bude také show módní návrhářky Mimi s vietnamskými modelkami MISS Vietnam České republiky 2010. Zpívat budou zpěváci „z Vietnamu“ a druhá generace Vietnamců v ČR.  Nebudou chybět ani české písně o Vietnamu, národní hymna, hraní na tradičních nástrojích a vietnamské tance.

Pokud chcete o Vietnamu vědět více, tuto akci nesmíte zmeškat.


Komentáře


  • krebelka martin

    15.09.2011

    Byl jsem tam a musím říct, že to byla moc pěkná show, hlavně módní přehlídka :D

    Odpovědět
  • diem tran

    4.09.2011

    vypadá to velkolepě, určitě tam přijdu

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Khôn không đến trẻ, khỏe không đến già

Vědomost k mladým nepřijde, zdraví se staří nedočkají

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5543x)
Hlasy
Ne32% (5066x)
Hlasy
Nevím33% (5300x)
Hlasy