Letošní Trung Thu

2.Říjen 2012

Komentáře: 0

Svátek středu podzimu se tenhle rok slavil 30. září (15. srpna podle lunárního měsíce). Slavilo se všude, kde jsou početnější skupiny Vietnamců.

V Praze se Trung Thu slavil na Sapě. Týden před svátkem byla tato akce v místních novinách, aby všechny rodiče upozornila na tuto událost. Podle plánu se měla slavnost konat od 13:30 do 21:30, ale kvůli tomu, že děti musely další den do školy, tak byl program zkrácen na 3 hodiny.

Celou akci zorganizoval svaz Vietnamců v ČR (HNVN). Svaz od pátku postavil na parkovišti mezi vstupem a kancelářemi pouť. Celkem tu byly zhruba 10 atrakcí. Kolotoč, auta, jízdní dráha, koně, vodní balóny, skákací hrad a další. Sice se mělo konat už od jedné, ale děti začaly chodit i už od jedenácti na atrakce.

Formální část se konala až od  půl třetí různými lidovými hrami, které nepříliš upoutalo pozornost dětí. Více se jim líbily atrakce (atrakce byly normálně zpoplatněné). Nejvíce úspěšné byly závody na kole, rozdělené podle věku. Zúčastnilo se sice jenom 10 dětí, ale soutěživost nikomu nechyběla. Byly tu pro ně připraveny 2 poháry. Jelikož byla soutěžní dráha přímo na cestě vedoucí do tržnice, museli organizátoři postavit zátarasy, aby sem auta nejezdila. Až na pár tvrdohlavých řidičů všichni hřiště objeli.

V půl páté odstartovala akci zvuky buben a lampióny v ruce dětí, které odvádělo pozornost dětí od atrakcí a her. Na pódiu začal klasický lví tanec pak dětské lidové písničky. Organizátoři připravily pro děti s dobrými prospěchy vlastní místa, kde na nich byly orámované diplomy.

Po předání ocenění a několika proslovů (které, jsem už nestihl sledovat), dostalo každé dítě dárek v podobě tradičních cukroví a... (hanba, že jako jeden z organizátorů  nevím, co tam bylo). Na rozdíl od letošního dne dětí bylo dárků dostatek. Byly tu pro ně připraveny 500 balíčků. Znáte děti, zajímají je jenom hry a po obdržení dárků zase směřovaly k atrakcím, ale to už bylo 7...


Komentáře


Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Cá không ăn muối là cá ươn, con không nghe cha mẹ trăm đường con hư

Ryba bez soli je ryba shnilá, dítě neposlouchající rodičů je nevychované

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5474x)
Hlasy
Ne32% (4990x)
Hlasy
Nevím33% (5226x)
Hlasy