Dovolená ve Vietnamu

22.Duben 2013

Komentáře: 4

Velmi častými otázkami ohledně návštěvy Vietnamu jsou kdy je nejlepší období tam jezdit, jak si dovolenou naplánovat a na co si dávat pozor a hlavně kam. 

 

Nejlepší doba pro návštěvu

Není snadné na ní odpovědět, pokud nechcete ve Vietnamu žít. Vietnam je rozdělen do tří hlavních částí, podle klimatu existují jenom dvě: Severní část z provincie Ha Giang až po Hue má tvrdší klimatické podmínky - v létě vedro kvůli horkému vzduchu z Laosu a v zímě hrozná zima. Jižní část má jenom jedno období. Celoročně je například v Ho Či Minově městě od 20 - 35°C. A nejlepší doba? Zřejmě od srpna do března. Někteří dávaí přednost návštěvy Severního Vietnamu v letních období, kdy je počasí velmi krásné (a také horké) a vhodný na výlet do Ha Longu, který byl uznaný jako celosvětové dědictví UNESCO.

 

Jedete-li od listopadu do února, vezměte si s sebou teplý kabát. Možná se vám bude zdát, že 15-20°C je pro vás ideální teplota, tak připomínám, že budete takhle žít, spát celý den. Také nutno říci, že právě v těchto obdobích je nejvíce festivalů a svátků.

 

Destinace

Netřeba si říkat, že Vietnam je jednou z nejnádhernějších zemí v Jihovýchodní Ásii - idylické pláže, klidné zálivy, korálové ostrovy, velkolepé hory a údolí, tropické pralesy a přátelští lidé. 

 

Hanoj - Hlavní město Vietnamu. Nachází se na Rudé řece a má mnoho starověkých architektonických děl. Mezi ty slavné patří Jednonohá pagoda, Chrám literatury, Ho Či Minovo mauzoleum, vodní loutky a další.

 

Ha Long - Záliv sestupující draka. Nachází se v Tonkinském zálivu a skládá se z hustého shluků 1969 vápencových ostrovů. Velmi nádherné... prostě musíte vidět.

 

Sapa - Okouzlující místo kvůli své neporušené přírodní kráse. Zde také uvidíte kmenový život, které zůstaly zachovány od 14. století.

 

Hue - Hue se nacházi v centrální části Vietnamu, 660 km od Hanoje. Některé ze zajímavých architektonických památek patří Citadela, která je v centru historického města na severní straně řeky, pak chrámy, pagody a další památky. Mezi nejpůsobivější stavby patří Císařské město, Královská citadela, Císařské hroby.

 

Cu Chi tunely - je obrovská síť spojující podzemní tunely, které jsou ve skutečnosti součástí mnohem rozsáhlejší sítě tunelů pod povrchem zemí.

 

Hoi An - je starobylé město, které leží na břehu řeky Thu Bon, na jihu Danangu. Všechny domy zde mají dlaždice, střechy, úzké uličky a zřetelnou čínskou atmosféru. Domy jsou vyrobeny ze vzácného dřeva a zdobené lakovanými deskami s vyrytým čínskými znaky.

 

Nha Trang - Nha Trang je jedním z nejoblíbenějších míst ve Vietnamu a to proto, že nabízí zdánlivě nekonečné prázdné pláže, korálové útesy a pusté zátoky.


Komentáře


  • sucatraps

    17.05.2013

    unlu:

    No nvm jak to myslis pro Evropana pekne pocasi...Videl jsi nekdy cestomanii a novou cestomanii o Vietnamu?:D Tak se na to podivej

    Odpovědět
  • unlu

    17.05.2013

    Pro Evropana je to pekne pocasi, ale pro Asiata, ktery zije v Evrope je to priserne. Ale zas takovy naval turistu tam neni, takze neni zapotrebi tam jezdit mimo sezonu

    Odpovědět
  • sucatraps

    15.05.2013

    DoG:

    Ses zbláznil ne? To počasí je strašný! Šílená vlhkost vzduchu jako ve skleníku a to teplo. I když nic neděláš potíš se jako prase... bez klimatizace by tam člověk, který je zvykly na jiné klima nemohl vubec existovat.

    Odpovědět
  • DoG

    14.05.2013

    Ja naopak doporucuju opak popularnich sezon. Turisti jsou pryc a muzete si uzivat naplno. A pocasi neni vubec hrozne jak kazdy strasi, spis naopak.

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Tiên học lễ, hậu học văn

Zdvořilost nad vědomostí

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (6193x)
Hlasy
Ne32% (5712x)
Hlasy
Nevím33% (5958x)
Hlasy