Jak jsem si kupoval netbooka

12.Červenec 2011

Komentáře: 2

Občas cestuji sem a tam a potřebuji se dostat ke svým dokumentům či si přečíst zprávy nebo email. Notebook je fyzicky moc namáhavý a nepraktický. Vydrží cca 2 hod. Nosit u sebe adaptér a ještě k tomu shánět zásuvku je ke zbláznění. Tak jsem si řekl ne, žádný notebook. Jediný rozdíl mezi notebookem a netbookem (mininotebookem) je akorát ve velikosti displaye, rychlost a cd/dvd mechanika. Velký display nepotřebuju, rychlost též - nebudu přece na něm hrát nejnovější hry nebo dělat grafiku. A dvd mechanika není zapotřebí, v dnešní době existují přece Flashdisky a internetové úložiště. Kdo by přece s sebou nosil cédéčka.

Dva dny jsem se ptal na zkušnosti jiných lidí a dostal podobné odpovědi. A to, že většina netbooků jsou si velmi podobné, tedy co se týče rychlosti, ramky, grafické karty, HDD a operačního systému. Takže při koupi jsem se díval jedině na výrobce, spokojenost zákazníků a známé problémy s tou řadou na různýc fórech. Chtěl jsem investovat tak okolo 5 000 Kč. Za více dostanu nabouchanýho, ale na běžné aplikace nepotřebuj. Nakonec mezi snad 15 netbooky jsem si vybral 2, které mě nejvíce zajímaly. Jsou to desetipalcové netbooky.

Asus EEE Pc 1015PXD
1,66 GHZ
512 kb L2 Cache
1 GB DDR3 Ram
250 Gb HDD
1 jádro, 2 thready
Li-on akumulátor 6článkový - 8 hod výdrž
čtečka, 0,3 webcam, reproduktor, mikrofon
V době napsání tohoto článku stál 5500 Kč.





Acer Aspire ONE D255
1,5 GHZ
2 jádra, 4 thready
zbytek úplně stejný jako výše
Cena: 6500 Kč







Přemýšlel jsem, zda dát tu tisícovku navíc za 1 jádro navíc. Nakonec jsem si objednal ASUSe na Alze. Objednáno v sobotu večer a v pondělí odpoledne už byl na Chodově. Teďka ho mám 2 dny a zatím jsem velmi spokojen. Snad pouze tlačítka na mousepadu jsou nepohodlné, musím přitlačit. Nainstaloval jsem si old school hry jako diablo 2, Starcraft a Heroes 3. Všechno funguje v pohodě. Snad jediným mínusem jsou ty Windows Startery, které jsou hodně omezené. Uvidím, jestli jsem se rozhodl správně.

Tagy:

Komentáře


  • unlu

    4.12.2012

    Je tu moznost, ze v Operacnim systemu nebude zrovna ten spravny driver. Najit takovy driver trva dlouho

    Odpovědět
  • l

    2.12.2012

    Lol tak si na warezu stahni crackly w7 ultimate nebo home premium

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Tiên học lễ, hậu học văn

Zdvořilost nad vědomostí

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (6208x)
Hlasy
Ne32% (5722x)
Hlasy
Nevím33% (5969x)
Hlasy