Neznalost zákona nikoho neomlouvá

19.Leden 2012

Komentáře: 1

V listopadu jsem obdržel dopis od exekutora, kde mi bylo oznámeno, že zdravotní pojišťovně dlužím skoro 50 tisíc. Docela šok, když jsem otevřel obálku a uviděl takovou nehoráznou sumu a ani nevím za co. Jako první věc jsem zkontroloval odesílatele, tedy exekutorský úřad v Kladně. Bohužel, firma vypadá OK, tak jsem musel zavolat pojišťovně. Tam mi sdělili, že jim dlužím za předchozí roky. Paní mi řekla, že od nástupu na vysokou školu jsem neobdrželi žádné potvrzení o studiu, proto mi dali standardní sazbu 1080 Kč za měsíc plus nějaké ty penále. Domluvili jsme se, že ji přinesu potvrzení o studiu a ona mi dluh smaže.

Všechno šlo hladce, smazala mi dluh, ale jeden rok jsem nestudoval, tak mi nechala dluh ve výši 13 tisíc a 5 tisíc penále. Penále nelze prominout, protože už to zašlo moc daleko, tedy přes soud, o kterém nevím. Samozřejmě, že mi vykládala, že mi pojišťovna posílala tehdy a tehdy upozornění... Nedá se nic dělat, budu tedy muset platit i ty penále a možná i exekutorům. Kontaktoval jsem tedy exekutory, že mi byla snížen dluh. Souhlasili a poslali mi číslo účtu. V nejbližších dnech jdu tedy na poštu a platím složenkou.

Po měsíci píšu exekutorskému úřadu, zda-li obdrželi moji platbu. Odpověď mě zmátl víc ještě předtím, ještě nedostali. Zkontroluji tedy složenky, vše správně. Poslal jsem jim tedy nascanovaný ústřížek složenky. Po týdnu mi zavolala paní z úřadu a omlouvala se za svou kolegyni, napsala mi špatné číslo účtu! Naštěstí číslo účtu neexistuje, takže peníze se vrátily na poštu. A samozřejmě, že nic takového od pošty jsem nedostal, musel jsem tedy přijít na poštu a požádat o vrácení, které by mi asi nevrátily, kdybych tam nepřišel (paní mi sdělila, že se peníze vrátily už před 3 týdny a už mi poslaly výzvu). Po reklamaci a 14 dnech konečně posílám znovu exekutorům. Tentokrát už snad správně. Jenom doufám, že za zpoždění mi pojišťovna nenaúčtuje další penále.

Komentáře


  • Wary

    17.09.2013

    Vítejte v česku :DD tady to snad lépe ani nejde :D

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Tiên học lễ, hậu học văn

Zdvořilost nad vědomostí

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5505x)
Hlasy
Ne32% (5020x)
Hlasy
Nevím33% (5258x)
Hlasy