Kam v Praze zajít na vietnamskou kuchyni

17.Červenec 2011

Komentáře: 2

Nejlepší místo, kde byste mohli najít všechny dostupné vietnamské/asijské potraviny je tržnice Sapa. Kromě potravin zde najdete i restaurace s nejznámějšími vietnamskými dobroty. Polévky, typická jídla s rýží nebo třeba i cukroví, to všechno si můžete ochutnat za cenu od 50 do 100 Kč. Nejčastěji sem chodí Češi na polévky. Druhů polévek je mnoho. Liší se především kořením, druhem masa či způsobem jejich přípravy, proto nechutná každé jídlo všude stejně. Kuřecí polévky mohou být odlišné už jenom tím, jaké nudle si do polévky dáte či jak maso nakrájíte. Osobně mi nejvíce chutnají rybí, kachní a polévky s masovými kuličky. Na Sapě najdete zhruba 10 restaurací, každá se specializuje na něco jiného. Je určitě lepší chodit tam, kde se specializují na jeden druh než jít tam, kde vám udělají cokoli.

Hned vedle "M"ka se soustřeďují nejvíce restaurací z celého areálu. Na rohu byste neměli nezahlédnout restauraci Thanh De, která se specializuje na kachní polévky a grilovaná masa. Do masa se přidává tuším med, skvěle pak chutná. K dispozici dostanete misku s nudlemi a zeleninovou oblohou a grilované vepřové maso v omáčce. Na dalším rohu se nachází rybí restaurace "Hai Phong". Ryba se nakrájí na plátky, přídá se koření a pak se v pánvi smaží, tím se odstraní rybí pach. Výsledkem je, že ryba pak chutná jako vepřové maso, ale přitom si zachovává vlastní aromá. Kuřecí a hovězí patří ke klasice, ale ostatním by se to mohlo zalíbit. Akorát si dávejte pozor, u vepřové se do polévky dává bůčky, takže očekávejte také tuky.

V Praze je více vietnamských restaurací, ale většina z nich jsou pod jménem "čínská restaurace".  Nevím jestli Čechům chutná více Kungpao nebo Phở. Je to ale škoda, že si vietnamci nevěří a neotevřou si "vietnamskou" restauraci.


Komentáře


  • Pavlíček

    21.07.2011

    nejlepší je bun cha. Nejlepší jídlo na světě

    Odpovědět
  • Martina Vajovská

    20.07.2011

    byla jsem na Sapě a musím říci, že kromě hygieny chutná jídlo skvěle

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Cá không ăn muối là cá ươn, con không nghe cha mẹ trăm đường con hư

Ryba bez soli je ryba shnilá, dítě neposlouchající rodičů je nevychované

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5482x)
Hlasy
Ne32% (4997x)
Hlasy
Nevím33% (5233x)
Hlasy