20.10 - den Vietnamských žen

20.Říjen 2013

Komentáře: 1

Každý rok, 20. října, v tento den se slaví den vietnamských žen. Při této příležitosti projevují lidé vietnamským ženám náklonnost, úctu a respekt. Nejčastěji se dávají růže, přáníčka a sladkosti.

 

Dne 20.10 1930 vznikl Spolek vietnamských žen (nyní Svaz vietnamských žen). Komunistická strana také proto zvolila toto datum jako den vietnamských žen, kvůli tradiční oslavě žen a také kvůli dni založení Svazu. 

 

Firmy a úřady na počest žen připravují speciální akce a řady činností. Bývají to ceny pro úspěšné, talentované, pracovité ženy nebo jednoduše za šťastnou domácnost. Často uvidíte i slevy v restauracích, slevy v obchodech určeným ženám. Doma je to romantická večeře - kompletní příprava, mytí nádobí :)

 

Podobně jako den VN žen 20.10 se ve světě slaví 8.3. Víme, že Vietnamky to mají těžší než ženy v ostatních zemích, proto chceme díky tomuto dni všem mužům připomenout, aby se o ně více starali a věnovali jim více pozornosti - a také to je jeden z důvodů, proč je kromě 8.3 ještě 20.10. A že Vietnamci věnují vietnamským ženám více pozornosti? Máme ještě 20.11 den učitelek :)

 

Máte-li vietnamskou kamarádku, přítelkyni, manželku či milenku, nezapomeňte ji ještě dneska darovat kytku.


Komentáře


  • gabi

    19.01.2014

    Tak to joo,to se mi líbí:))

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Đói cho sạch, rách cho thơm.

Hladový, ale čistý. Děravý, ale nepáchnoucí.

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5469x)
Hlasy
Ne32% (4987x)
Hlasy
Nevím33% (5224x)
Hlasy