Trendy na Facebooku

30.Květen 2013

Komentáře: 1

Pravděpodobně bude mít každý z vás Facebook účet, užíváte ho dennodenně. Nevšimnete si ale toho, že jste se nevědomky stali součástí trendu, podvodu nebo že jste někomu přispěli peníze do kapsy. Za vším stojí peníze.

 

Často se setkáváte se stránkami (nebo skupiny), kterým dáte LIKE nebo se k nim připojíte. Nejčastějším důvodem je prostě jejich legrační název. Možná to  nevíte, ale stejně jako všude, ve většině případech stojí za tvůrcem nějaký chytrák s účelem si vydělat pár kaček. A jak? Jednoduše, za Like nebo připojení se do skupiny rozšíříte, propagujete jeho stránku. Pokaždé, když admin něco napíše, objeví se to také u vás na Zdi. Co z toho ale má? Občas se tam objeví na první pohled nevinné posty, ve skutečnosti propagují nějaký produkt, značku nebo eshop. Doba, kdy jste doma letáky dali do sběru a používali je jako "podložku", nyní jste se pro ně dobrovolně šli.

 

Kromě prodej takzvaných promo postů, fungují také prodeje stránek a Liků. V dnešním světě, skoro každý web má na své stránce Facebook Like box. Uživatel přijde, uvidí hodně lidí, o službu má zřejmě hodně lidí zájem. Je to určitým faktorem v určení důvěryhodnosti a spokojenosti uživatelů. Víte kolik stojíte? 10 haléřů! Nedávno jsem si pro svou stránku koupil za 150 Kč přes 1500 Liků. Zapomněl jsem před tím říct, že požaduji jenom cz-sk uživatele, dodal mi v 80% Rusy a Ukrajince. Ale nevadí...

 

Jak toho dosáhnou? Je několik způsobů. Ten nejlehčí a nejběžnější je založení skupiny s vtipným názvem, postnete na začátku pár vtipů, obrázků nebo sexy dívek a Liky se jen hrnou. Někdo dá Like, to se pak objeví všem jeho kamarádům, těm se to zase líbí atd.... prostě řetězová reakce. Dalším způsobem je vytvoření skriptu, který vám povolí se podívat na daný obsah po kliknutí na Like. Dalším běžnou metodou, více volnou, je umístění skriptu na webu, který vás vyzývá k zapojení se do skupiny prostřednictvím Likeboxu během první návštěvy.

 

Kromě prodávání Liků se na FB v posledních letech objevují stále a stále více "podnikatelů". Jsou to zpravidla teenageři, kteří na FB prodávají různé módní textily, něco jako minieshop. Už jsem se setkal hodně s případy, kdy eshopaři napráskali teenagera úřadům kvůli nepovolenému podnikání... no co, berou jim zákazníky.

 

Ve Vietnamu kromě trendů výše jsou nyní hodně časté seznamky. Někdo postne fotografii s názvem: "jsem nezadaná, kdo má zájem cmt". Obrázek si udělejte sami... Pomalu se ale objevují i "hot" videa, kde se studenti chtějí stát díky Liků středem pozornosti. No, Facebook je mocný nástroj, občas (dost často) oblbne své uživatele.


Komentáře


  • MyIPAdressIsReallyUnique:D

    31.07.2015

    Ta část s koupením lajků, akorát z Ruska mne rozsekala :D Jo jo chce to specifikovat odkud :D pak se akorát člověk blbě spálí.

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Đói cho sạch, rách cho thơm.

Hladový, ale čistý. Děravý, ale nepáchnoucí.

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (6258x)
Hlasy
Ne32% (5765x)
Hlasy
Nevím33% (6016x)
Hlasy