Karaoke, zábava pro každého

17.Červen 2011

Komentáře: 0

Karaoke je forma zábavy, která je velmi oblíbená ve Vietnamu. Pochází z Japonska a postupně se dostala i do Vietnamu. Zde na nic nestřílíte a ani nejezdíte v super drahých autech. Máte k dispozici pouze mikrofon a svůj hlas. Na obrazovce vám bude běhat text vybrané písničky, v pozadí hraje hudba bez hlasu interpreta. Zpěvákem teďka jste vy. Ke zpívání potřebujete přehrávač, třeba DVD, dále nějaký to vybavení na úpravu hlasu a pořádné reproduktory.

Karaoke není v Čechách moc známý. Když někoho někam pozvete, tak to bývá na pivko. Ve Vietnamu je karaoke součástí společenské zábavy, kde se pobaví a užijou všichni bez rozdílu na věku. Pokud jste sám nebo potřebujete společnost, některé podniky vám nabídnou i nějaké ty slečny, které si s vámi rády zazpívají a možná (učitě) i něco jiného... samozřejmě za příplatek :P

Podniky mají k dispozici 4 a více pokojí s klimatizací a cena za 1 hodinu je asi 20 000-50 000 Dongu, což jsou asi 2 až 3$. Nejvíce přitom vydělají na občerstvení, které bývá až 4x dražší. Večer tu je vždycky plno, takže se snažte přijít dřív. Rezervace není možná, protože nikdo na vás nebude čekat, když tam už někdo čeká. Tenhle business je druhým nejčastějším druhem podnikání, které můžete ve Vietnamu potkat, hned za internetovými kavárnami (resp. kavárny s počítačovými hry). Takže pokud navšítíte Vietnam, kromě památek nezapomeňte navštívit Karaoke bary.



Komentáře


Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Chó cắn áo rách

Pes kouše roztrhanou košili.

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5494x)
Hlasy
Ne32% (5004x)
Hlasy
Nevím33% (5242x)
Hlasy