Jak a kde registrovat doménu

19.Červenec 2011

Komentáře: 3

Firem nabízejících registraci domén je mnoho. Aby firma mohla registrovat domény, musí být schválena NICem, společnost pro správu domén v ČR (registrátor). V ČR jsou známé subreg, forpsi, nově tele3 a wedos. Až na forpsi doporučuji všechny 3. Při volbě dbejte zvýšenou pozornost na online podporu, možnost změny DNS, online správa, možnost změny majitele bez zdlouhavého papírování, ceny a slevy, spokojenost zákazníků, způsoby platby, dodatečné služby.

Registrace je velmi jednoduchá a bývá skoro všude stejná. Zadáte akorát uživatelské jméno, heslo, základní informace a email při registraci účtu. Následně na email vám přijde zpráva s aktivačním kódem, na který kliknete nebo vložíte do formuláře. Nyní byste měli mít založený účet. Vyhledejte si volnou doménu, systém vás vyzve k jejímu registraci, pokud je volná. Pokud není volná, systém vám nabídne další varianty.

Jaká koncovka domény je nejlepší? Pokud jde o mezinárodní, nejlepší je .COM, pokud jde o národní, tak .CZ. Potom přicházejí další v tomto pořadí: .NET, .ORG, .EU, .INFO, .BIZ. Poslední 3 jsou podobné, ale pokud se nenajde jiná varianta, tak je zvolte. Nejcennější jsou COM a CZ (národní), se správným názvem můžete vydělat majlant. Ale na to už je pozdě, domény jsou už zabrané. Z hlediska vyhledávačů, nerozeznávají koncovky a nesnižují body v SERPu (search engine result page). Jen tak mimochodem, domény jako dovolena.cz, hracky.cz stojí více než 400 000 Kč. Mezinárodní ekvivalenty games.com, tours.com stojí i několik miliónů Kč ne-li víc.

Po vybrání domény a pokračování podle instrukcí zaplatíte buď kartou, kde zadáte číslo karty a Pin kód nebo dostanete číslo účtu a variabilní symbol, kam pošlete složenkou nebo převodem. Po obdržení bude doména zaregistrována. Nejrychlejší způsoby platby jsou kartou, Paypalem, kreditem (někteří registrátoři tuto službu mají, zaplatíte prostě nějakou sumu dopředu). Takže registraci už byste měli, a co teď? Teďka musíte nastavit DNS, což je něco jako adresa, kde se bude nacházet váš web. Na to budete potřebovat hosting.



Komentáře


Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Mưu sự tại nhân, thành sự tại thiên

Člověk míní, Pán Bůh mění.

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5516x)
Hlasy
Ne32% (5036x)
Hlasy
Nevím33% (5265x)
Hlasy