20.10 - den Vietnamských žen

20.Říjen 2013

Komentáře: 1

Každý rok, 20. října, v tento den se slaví den vietnamských žen. Při této příležitosti projevují lidé vietnamským ženám náklonnost, úctu a respekt. Nejčastěji se dávají růže, přáníčka a sladkosti.

 

Dne 20.10 1930 vznikl Spolek vietnamských žen (nyní Svaz vietnamských žen). Komunistická strana také proto zvolila toto datum jako den vietnamských žen, kvůli tradiční oslavě žen a také kvůli dni založení Svazu. 

 

Firmy a úřady na počest žen připravují speciální akce a řady činností. Bývají to ceny pro úspěšné, talentované, pracovité ženy nebo jednoduše za šťastnou domácnost. Často uvidíte i slevy v restauracích, slevy v obchodech určeným ženám. Doma je to romantická večeře - kompletní příprava, mytí nádobí :)

 

Podobně jako den VN žen 20.10 se ve světě slaví 8.3. Víme, že Vietnamky to mají těžší než ženy v ostatních zemích, proto chceme díky tomuto dni všem mužům připomenout, aby se o ně více starali a věnovali jim více pozornosti - a také to je jeden z důvodů, proč je kromě 8.3 ještě 20.10. A že Vietnamci věnují vietnamským ženám více pozornosti? Máme ještě 20.11 den učitelek :)

 

Máte-li vietnamskou kamarádku, přítelkyni, manželku či milenku, nezapomeňte ji ještě dneska darovat kytku.


Komentáře


  • gabi

    19.01.2014

    Tak to joo,to se mi líbí:))

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Công cha như núi Thái Sơn, nghĩa mẹ như nước trong lòng chẩy ra, một lòng thờ mẹ kính cha, mới là chữ nghĩa mới là đạo con

Hodnota otce je jako hora Tai, láska matky je jako řeka, syn by měl své rodiče ctít

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5542x)
Hlasy
Ne32% (5064x)
Hlasy
Nevím33% (5299x)
Hlasy