Vyvolávači duchů

13.Květen 2013

Komentáře: 1

Povídá se, že Západ je země vědy a techniky a Východ je naopak země plných záhad a legend. Od konce války, tu jsou stále nezodpovězené otázky. Odpovědi nám poskytnou mrtví. Doslova.

 

Starší žena držící pytel oblečení se chce zeptat svého bratra, který byl 52 let nezvěstný, kde jeho ostatky jsou.

 

Mladá žena se dvěma dětmi se zase chce zeptat své prvorozeně, proč zemřela, když byla jenom 3 dny stará.

 

A je tu pár středního věku, kteří chtějí vědět, proč má jejich rodina tolik neštěstí od smrti dědečka.

 

S těmito otázkami přicházejí k lidem, kteří dokáží s duchy mluvit nebo být na chvíli zprostředkovatelským médiem. Vietnamci své předky uctívají a někteří jim věří více než živým. Vietnamci se bojí mrtvých, považují je bytosti, které je schopné mnoha nevysvětlitelných věcí. Po smrti získávají vědění, o kterých podle mnozí by rádi sdělili svým blízkým a tak překonat určité překážky v životě.

 

Mladý pár několik let po smrti svého prvého syna nemohli počít dítě. Když přišli za věštcem, ten na základě znamení roků narození a smrti dokázal určit, že za vším mohl jejich zesnulý syn. Nevěnovali mu dostatek pozornosti a stále tu někde bloudí. Nakonec jim poradil, ať mu postaví hrob a pořádají znovu velký obřad. Žena do měsíce otěhotněla.

 

Další příběh: Jeho starší bratr zahynul kdesi ve válce. Vědělo se o něm jenom den, měsíc, rok narození, oblečení, které naposledy měl na sobě a místo boje. I armáda nevěděla přesně, kde přesně zahynul a pozůstatky jsou. Zavolali známou vyvolávačku. Nebyli pověrčiví a těmhle věcem nevěřili, ale chtěli si to zkusit. Po zaklínadlu se ženě začala hrůzostrašně třást. Když ustala, vběhla do komory vedle kuchyně a vzala si schovanou dýmku, který patřil staršímu bratrovi. Pak se vrátila a vyskočila na postel a podivným způsobem klečela. Na to se mladší bratr a matka rozplakali, byl to on. Zhruba 10 minut spolu mluvili o všemožném, nezapomněli se zeptat na to, co se stalo. Vysvětlil celou situaci, kde umřel a co chtěl ještě udělat... (během hovoru dělal vtipné poznámky, které dříve dělal a nikdo o nich kromě rodiny nevěděl). Nakonec šli na sdělené místo a našli tam jeho pozůstatky včetně staré mince s vyrytým písmenem BE, což byla jeho přezdívka.

 

To byl příběh, který jsem si přečetl v novinách. Skutečný příběh, který stal mým známým byl podobný. Také tomu nevěřili. Hledali pozůstatky staršího bratra. Celá rodina odjela do malého městečka ve středním Vietnamu, které jim sdělil vyvolávač/věštec řekl. Když byli na místě, mladší bratr zavolal věštci, co dál. Věštec mu řekl, že 7 kroků od něho je velký bambus, pod ním 3 velké kameny, a tam se jeho bratr nachází. Mladší bratr se porozhlédnul a skutečně tam byl velký bambus se třemi kameny. Chtěl vědět, jestli to byla náhoda nebo opravdu to věštec věděl, řekl mu, že před ním žádný bambus není. Věštec mu rázně odpověděl, že bambus je za ním a ne před ním. Skutečně tam pak jeho ostatky našli. Vše bylo natočené a později schované (nestáli o žádnou publicitu, takže asi žádný podvod).

 

Příběh vietnamské rodiny v Americe: Luong je vdovou od roku 1994, od doby, kdy její manžel zemřel na infarkt. Musela se starat o 2 dcery. Její kamarádky naléhaly, aby navštívila osvědčeného vyvolávače. Během první návštěvy chtěla mluvit s kýmkoli, kdo právě zahynul. Byl to její švágr, hlas měl také stejný jako on. Ten ji sdělil, že její nejstarší dcera musí být na 25tého příštího měsíce opatrná, hrozí ji velké nebezpečí. Vrátila se domů a vše své dceři řekla. Ten den zůstala doma a někdo jiný ji v práci nahradil. Během jízdy auto narazilo do sloupu a žena, která ji nahradila (byla překladatelkou pro turisty) byla ochromená. Otřesená, znovu ho navštívila. Mluvila se svou snachou, které před 10 lety srazil kamion. Snacha naléhala, aby její syn přestal truchlit a znovu se oženil. Na třetí návštěvě si konečně mohla mluvit se svým manželem. Řekl jí, že je mu líto, že ji musel opustit, ale jejich syn se jí bude vždy věnovat. Pak mluvili o přátelích a o událostech, které spolu zažili.

 

Těch mystických příběhů je ve Vietnamu více. Bohužel, osobně se mi nic podobného nestalo a nemohu vám z první ruky vyprávět. Asi se mi duchové vyhýbají :D Podívejte se na ukázku, jak takové vyvolávání duchů vypadá:


Komentáře


  • veweve

    14.05.2013

    Strašidelné příběhy :))

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Uống nước nhớ nguồn

Zdroj pitné vody si zapamatuj

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5508x)
Hlasy
Ne32% (5024x)
Hlasy
Nevím33% (5260x)
Hlasy