Nový druh podvodu - zaručený úspěch

2.Květen 2013

Komentáře: 0

Nedávno jsem se setkal s nabídkou služby, kde garantovali 100% zvýšení přísunu návštěvníků, zákazníků a uživatel za nějakých 6 měsíců. Za to chtěli fixní částku nebo nějaká procenta z objednávek. Pokud by to nezvládli, nebudou si za své služby nic účtovat. Když jsem nabídku poprvé uviděl, hned mě v hlavě napadlo, že je to super výhodná služba. Pokud se jim to nepodaří, nevadí, na tom pracovali a nějakým způsobem mě propagovali - a zadarmo. Nemůže to být horší, můžu jenom získat a ne ztratit.

 

 

Ale mě pořád vrtalo, proč by něco takového nabízeli. Vždyť každý Franta sedlák by do toho šel a oni by měli tolik zakázek, že by to pak nestihli. Už jsem si představoval, že mi do obchodu už pár let chodí stálé množství zákazníků, řekněme 50 denně. Pokud opravdu se zvýší na 100, rád zaplatím. Pokud ne, tak předpokládám, že do toho vrazili nějaké svoje tajné know how a marketingové strategie a nedotáhli až do konce, ale i přesto bych měl pak mít o pár zákazníků víc. Tedy pár zákazníků navíc zadarmo je super. Pro mě je to sice skvělé, ale co z toho mají oni v případě, že to nezvládnou? Trvalo mi to 3 dny než jsem na to přišel.

 

Víte co udělají? V tom je ta velká záhada, to gróó. Neudělají vůbec nic! Abych vám to vysvětlil. Na začátku vám něco naslibují, pokud se splní, zaplatíte, pokud ne, máte dosavadní práce zadarmo. Málo kdo si toho všimne slova "se splní". Kdo to splní? Oni? Jak moc toho splnili oni a kolik vy? Lidi si všímají pouze dvou věcí: peněz a úspěšnost. Zde tyto 2 pojmy nejsou důležité. Důležité je to, co bude. Jak jsem již řekl, neudělají vůbec nic. Vaše firma, obchod si mezitím díky vaší námaze a vlastní marketingové taktice rozroste a za půl roku vám pošlou fakturu, protože podle smlouvy až dosáhnete toho a toho.... Vy si budete pak myslet, že vše splnili a zaplatíte.

 

Jen tak rychle jsem si spočítal, jaká je šance, že obchod bude mít plus 100% obrat, zisk, návštěvníků či uživatel za 6 měsíců, vyšlo mi asi 5-10%. Peníze bez práce. Podnikatel si tu už mnul ruce, jak přišel na způsob propagace svého obchodu zdarma+zaručený úspěch a nakonec je tomu naopak. Platí jiným, protože se sám stal úspěšným.

 


Komentáře


Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Cờ vô phong

Vlajka bez větru

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5458x)
Hlasy
Ne32% (4982x)
Hlasy
Nevím33% (5216x)
Hlasy