Co se děje ve Vietnamu - říjen 2012

16.Říjen 2012

Komentáře: 0

Zde jsou novinky, které staly během posledního týdne, měsíce ve Vietnamu. Budu se snažit, alespoň jednou měsíčně, stručně napsat informace ve Vietnamu. Budou to zprávy z titulních stránek vietnamských novin. Nevybírám si je :)

Korejský Gangnam talent je Vietnamec
Pětiletý chlapec Hwang Min-woo má od dětství zvláštní talent. Dokáže napodobovat různé taneční styly. Během vystoupení v Korea got talent, kde napodobil Michaela Jacksona, si získal obdiv všech přítomných. Den před natáčením MV Gangnam style ho pozvali. Sice se tam objevil jenom na 10 sekund, ale anglický magazín The Stage ho hodnotí korejskou hvězdu K-Pop.

Další multimiliardář zatčen
Otec a syn známí pod přezdívkou Hùng "dinh" (království) byli zatčeni kvůli nadnárodnímu hazardu. 62letý Hùng byl překvapen, když do jeho vily vtrhli policisté dne 8.10. Policejní orgány spolu s protidrogovým oddělením je už nějakou sledovali a až nyní měli dostatek důkazů. Otec a syn se zúšastnili hazardních her ve velkém - fotbalové sázky na internetu s vyspělými technologiemi. Měli dobré styky s úřady, vlivnými politiky a mafií. Policie zabavila trezor a osobní počítač s mnoha programy. Kromě hazardu vlastní Hùng neznámý počet restaurací, hotelů a půd. Jeden z mnoha hotelů v Thua Thien Hue odhladli odborníci na 25 miliard dongů (25 mil. Kč).

Více než 17000 taxikářů v Hanoji
Městský úřad v Hanoji zpřísnil kontroly taxikářů ve městě. Do roku 2030 chce město zmenšit počet vnitroměstských taxi služeb a zaměřit se na kvalitu.  Podle odhadů bude v roce 2015 zapotřebí 20tis aut, 2020 25tis aut a 2030 až 30tis aut. Město chce do aut integrovat chip GPS a jednotný druh počítadla.

Pohřeb se změnil ve vyúčtování
Dne 15.10 zadržela policie města Bien Hoa (Dong Nai) zadržela na pohřbu 2 muže ze 40 lidí. U sebe měli zbraně a byli už připraveni si to "rozdat", tvrdí svědci. V noci 14.10, skupina 15 mladíků si na ulici Trại Bò hrála, na to se objevili 40 mladých s bílými pohřebními ručníky na hlavě a zbraněmi   domácími noži, mačety a kosy, je začali honit. Napadená skupina utekla, ale vrátila se s mačety a bezínovými bomby. Policie rychle zareagovala a tyto 2 gangy zastavila.

Prostitutky kradou
15.10 zadržela policie 6 podezřelých osob z provozování prostituce a krádeže. 5.10 potkal na silnici Đỗ Xuân Hợp se potkali Trần Văn To a Tý. Tito dva plánovali, že využijí prostitutky ke krádeži od svých zákazníků. Pozvali ještě pár kamarádů. Společně si pronajali místnost na ulici Phước Long A a zde odstartovali svůj plán. Odcizili jeden Iphone4 a 3,3mil Dongů, dokud je policie nezadržela.

Tagy:

Komentáře


Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Công cha như núi Thái Sơn, nghĩa mẹ như nước trong lòng chẩy ra, một lòng thờ mẹ kính cha, mới là chữ nghĩa mới là đạo con

Hodnota otce je jako hora Tai, láska matky je jako řeka, syn by měl své rodiče ctít

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5483x)
Hlasy
Ne32% (4997x)
Hlasy
Nevím33% (5233x)
Hlasy