Stolní tenis - hra s trávou

6.Srpen 2011

Komentáře: 3

Nedávno jsem začal hrát s trávou. Na forhandu Tenergy 64 a na backhandu nějakou neznámou trávu s útočnými vlastnostmi, pálka Donic Off++. Nevzpomenu si na jméno. Důvodem bylo, že jsem měl slabší backhand. Hlavně přijímání servisů mi dělaly problémy. Po měsíci hraní s trávou jsem na 80%. Můj styl hry je takový, že po pár míčích otočím pálku z backhandu na útočný forhand, udělám silný chop. Soupeř buď si toho nevšimne nebo nestačí zareagovat a poskytne mi šanci na pořádný topspin. Na svůj topsin jsem velmi hrdý. Je VELMI rychlý a soupeř ho stěží blokne. Většinou musí ustoupit pár metru dozadu, aby míč vůbec stihl. Rychlejší hráči, kteří mi to vrátí hned u stolu .... tak jsem v pytli, nestihnu se otočit a dát další.

Zaznamenal jsem nevýhodu, že zkušenější hráči se trávy nebojí. Mají dostatek času na to, aby se připravili na útok. Snažil jsem se posílat míček rychleji, jakoby úderem, tím pádem míček jde jako by z chopu. Ale posílat takto míčky jsou velmi těžké, špatně se ovládají, uděláte chybu a míček skončí venku nebo v síti. Dalším problémem je, že jsem zvyklý na chopy, což proti soupeřovi, který dělá též chopy nebo je dobrý v útoky velmi špatný. Pálku mám pořád nakloněnou a míček často skončí v síti, někdy prostě vyletí vysoko.

Hrával jsem v Elizze, zapadl bych asi do druhé třídy. Nikdy jsem neměl nikoho, kdo by mě trénoval, proto budu pořád "amatérem". Svůj styl by se dal popsat jako "dívej se, okopíruj, použij hlavu". Mezi Vietnamskou komunitou jsem snad v TOP 5, ale za svůj styl nejsem moc hrdý. Hraju převážně obranou hru a spoléhám se na těžká podání, která mi zajistí nějaké ty body. Za týden bude přátelský turnaj proti Vietnamské komunitě v Německu. Uvidíme, jak na tom budu s trávou.

Komentáře


  • Stolní tenis - hra s trávou

    18.03.2014

    Já si myslím že Stolní tenis se dá ještě vypilovat i když nehraješ od malička. Já jsem hrál tuhle hru sice naposledy na učnáku a vím že je to dřina a hlavně každý den tréniku. Jinak přeji hodně štěstí v této skvělé hře :-) http://wautip.com/cs/anketa/jake-hry-hrajete-nejradeji

    Odpovědět
  • unlu

    20.01.2014

    Nevim, kdo jsi, ale mas pravdu, nikdy me nikdo netrenoval a o svych nedostatcich vim. Vsechny talentovane jsem potkal, takze nema smysl mi tu rikat, ze jsem arogantni s tim top 5. No, kdybych neustale hral od mala a mel poradneho trenera, tak jsem v top 1 :)))

    V CR je jenom 1 na pro urovni, zbytek vsechny amatery znam.

    Odpovědět
  • l

    15.01.2014

    Naposled co si pamatuju, jak jsme spolu hrali, tak jsi predvadel nic moc hru. Totalne netechnicka hra a bez pohybu nohou. A to ze jsi v Top 5 je jen proto, ze spousta talentpvanych hracu prestalo hrat.

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Uống nước nhớ nguồn

Zdroj pitné vody si zapamatuj

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5458x)
Hlasy
Ne32% (4981x)
Hlasy
Nevím33% (5216x)
Hlasy