Východní medicína

18.Září 2014

Komentáře: 0

Vietnam není vyspělou zemí plných technických zázraků jako v Evropě. Proto jsme museli využít k léčbě různých nemocí převážně pomocí bylinek. Tradiční vietnamské způsoby léčení mnohdy dokázaly to, co moderní prášky nedokázaly. Kromě toho, že se dá takto léčit všude, navíc levně, ale hlavně, že je vše bez (s minimálními) vedlejších účinků.

VODA "Z KOHOUTKU"

(½ vařená + ½ studená)
 
Léčí: Různé druhy bolesti břicha. Bolesti břicha zaviněné vadnou potravou. Nevolnost, zvracení, špatné trávení, zácpa, tvrdá stolice, cholera, hemoroidy a bolesti končetin.


Paní Hoàng Văn Tr (Texas) měla choleru od včerejšího poledne až do 2 rána. Zavolala svému známému, aby ji odvezl do nemocnice na pohotovost. Když přišel, byla hodně bledivá, třásla se a nemohla vydat ani hlásku. Její syn se už chystal zavolat sanitku. Známý mu v tom zabránil, řekl, ať mu přinese láhev vroucí vody a studenou vodu z kohoutku. Obě vody smíchal, dal tam plátku zázvoru. Když to celé vypila, hned se cítila lépe, byla úplně vyléčená.

Podle východní medicíny, svět obsahuje síly ying a yang, tedy něco jako dobro a zlo, pozitivní a negativní energii. A toto je i uvnitř každého člověka. Pokud člověk onemocní, znamená to, že tyto dvě energie nejsou v rovnováze a právě smícháním teplé a vlažné voda by tento problém mohl vyřešit.

 
Vlažná voda také lečí tvrdou stolici. Tlusté střevo obsahuje zbytky jídel. Pokud z nějakého důvodu tyto zbytky nemohou být z těla odstraněny, mohou se objevit různé nemoci, neboť v těchto zbytcích jsou milióny bakterií. Dostanou se do oběhu krve a způsobí bolest hlavy, závratě, svědění...Hodně lidí, kteří na záchodě sedí až moc dlouho, po aplikování výše uvedené způsoby, byli vyléčení. Ráno, hned po vstáváním se napijte 2 až 3 sklenice studené vody smíchané s teplou. Nebudete už muset pak na záchodě strávit dlouhou dobu.

 

Vlažná voda  též pomáhá proti vysokému tlaku, tuku v krvi a cukrovce. Vietnamští manželé v Kalifornii měli všechny tyto 3 problémy, brali "západní" léky a moc nezabíraly. Navíc je museli pravidelně celý život používat. Rozhodli se zkusit tento tip. Každý den vypili až 3 litry "ying yang" vody. Za měsíc se jejich zdraví o hodně zlepšily, bez užití jakýchkoli jiných léků.

 

Máte-li podobné trable, zkuste to! Západní léky obsahují chemické látky, něco vyléčí, ale objeví se jiné problémy. Nežádoucích účinků je hodně, měli bychom se jim vyhnout. Pokud nemůžete vypít tolik najednou, pijte v menším množstvím vícekrát. Po každém napití se zkuste protáhnout, cvičit. Pak lehce masírovat břicho.

 

Čaje z rýžového uhlí a zázvoru

II. TRÀ THAN GẠO – GỪNG NƯỚNG
ĐẠO MỄ (Gạo nếp) NGUYÊN MỄ (Gạo tẻ)
Sinh khương (gừng sống)
 
lečí:
1.       silné zvracení
2.       škytavka
3.       bolest břicha spojené se silným zvracením
4.       zvracení u těhotných žen
 
1. pravidelné zvracení, mdloby
Pan Lê Văn L. od malička jednou za čas silně zvrací, potom omdlí. Hodně často byl v nemocnii, ale nikdo na jeho nemoc nemohl přijít. Jednoho dne se mu stalo to samé při návštěvě své tchýně. Ta vzala půlku misky až do černa pražené rýže, dala do 0,3l hrnku s vodou, přidala 5 plátku zázvoru a vařila tak 5 minut. Po třech dnech tato nemoc úplně zmizela.


 
2. nepřetržitá škytavka
Tento na první pohled normální problém je pro některé lidi noční můrou. Jenom si představte, když nepřetřžitě škytáte...až několik hodin. Stačí se napít zázvorového čaje a hotovo. Plátek zázvoru do zlatova ohřát na ohni, ať je cítit lehké pálení. Plátek pak dát do čaje nebo třeba i pouze do vroucí vody, po pár minutách dát nemocnému. 


 
jak se dělá zázvorový čaj
Budete potřebovat hnědou rýži. Tu pražte a nechte vysušit. Pak skladujte jako jakékoli koření. Nemáte-li hnědou, vemte klidně i normální bílou. Nezapomeňte do černa pražit, aby byl účinný. Pokaždé vařte 2 až 3 velké lžíce pražené rýže spolu s 5ti až 7mi plátkami zázvoru. Zázvor nakrájejte na plátky potom jen tak bez ničeho do zlatova na ohni. Můžete použít svíci, plynový sporák, zápalky atd.. Spolu v 0,3l hrnci vařte 5 minut. Po napití byste se měli najíst, nejlépe něco měkkého jako rýžová nebo bramborová kaše.


Komentáře


Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Công cha như núi Thái Sơn, nghĩa mẹ như nước trong lòng chẩy ra, một lòng thờ mẹ kính cha, mới là chữ nghĩa mới là đạo con

Hodnota otce je jako hora Tai, láska matky je jako řeka, syn by měl své rodiče ctít

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano34% (6048x)
Hlasy
Ne32% (5582x)
Hlasy
Nevím33% (5830x)
Hlasy