SEO pro začátečníky

19.Červenec 2011

Komentáře: 4

SEO je zkratka pro search engine optimization (optimalizace pro vyhledávače). Jsou to způsoby, jak dostat web ve vyhledávačích co nejvýše. Někdo tvrdí, že tyto metody jsou nepotřebné, stačí mít pouze užitečné informace pro uživatele a automaticky budete nahoře bez znalosti seo technik. Je to do jisté míry pravda. U konkurenčních oborů mít bohatý obsah ještě neznamená výhru. Musíte narvat tisíce až statisíce na reklamu. Sice nejsem žádný seo-mág, ale základy si myslím, že ovládám. Před optimalizací byste si měli zanalyovat trh, konkurenceschopnost a klíčová slova. Nesnažte se zoptimalizovat na všechna slova. Třeba takový příklad hledanost "dlouhé filmy ke stažení zdarma" je vysoká, zadejte si do googlu/seznam tuto frázi a uvidíte, kolik webů se snaží na tato slova zoptimalizovat. Čím více, tím více času a peněz musíte vynaložit na poražení svých nepřátel. Při volbě klíčových slov (kw) se vyhýbejte stop slov. Jsou to "a", "i", "and" atd...

Ke zjištění počtu hledání za den, měsíc, rok používejte google adwords - targeting nebo na seznam vyhledávání, dole by měla být statistika. Vyberte si tak 5-10 klíčových slov, na která chcete zoptimalizovat. Každou stránku optimalizujte na 1 max 2 kw.

SEO se dělí na onpage a offpage. Onpage snadno ovlivníte, offpage už je těžší a většinou záleží právě na offpage. Onpage jsou techniky, které ukážete vyhledávacímu robotovi, na co je stránka zaměřena, robot to pak vyhodnotí a zapamatuje si obsah, poté určí klíčová slova. Jak robot vyhodnocuje klíčová slova je pořád záhadou. Jsou ale různé spekulace a o tom celé SEO je. Offpage jsou převážně o úpravě kódu, určování title, H1, description, anchor texty, odkazy, alternativní názvy obrázků a mnoho dalších. Offpage se týká převážně linkbuildingu, někdy také reklam (SEM - search engine marketing). I když budete znát tyto praktiky, ještě neznamená, že za měsíc se vaše stránka bude nacházet na prvním místě. O Onpage a Offpage technik si podrobněji povíme příště.


Komentáře


  • unlu

    17.08.2011

    Offpage seo http://www.viet.cz/clanky/19-offpage-seo
    Onpage seo http://www.viet.cz/clanky/14-onpage-seo

    Odpovědět
  • unlu

    27.07.2011

    děkuji za komentáře, další bude za pár dní, až bude čas

    Odpovědět
  • ouldra

    25.07.2011

    kdy bude další článek?

    Odpovědět
  • Jamesik

    24.07.2011

    diky za clanek. Zacinam tvorit stranky a tohle me fakt zajima. Tesim se na dalsi clanky

    Odpovědět

Komentovat

  • *Jméno *
  • *Email
  • *Zpráva
* Antispam, Vyplňte znovu vaše jméno:

Přísloví

Đói cho sạch, rách cho thơm.

Hladový, ale čistý. Děravý, ale nepáchnoucí.

Anketa

Chtěli byste dlouhodobě žít ve Vietnamu?
Ano35% (5540x)
Hlasy
Ne32% (5064x)
Hlasy
Nevím33% (5299x)
Hlasy